WORLDWIDE
+31638680026
info@afstandsleren.info
Huiswerkbegeleiding
Eindexamen halen
School

We vinden het normaal dat scholen eruit zien als in onze jeugd

We vinden het normaal dat scholen eruit zien als in onze jeugd

normaal onze jeugd ouders

We vinden de gang van zaken op scholen normaal, omdat het er aan toe gaat als in onze jeugd

Wij, ouders, hebben onze opleidingstijd al geruime tijd achter de rug. Het heeft ons gebracht tot het punt waar we nu staan. Meestal zijn er meer bepalende momenten dan de schooltijd in ons leven geweest die er een draai aan hebben gegeven. We kunnen onze schooltijd alleen gekleurd herinneren en vergeten vaak de slechte dingen, behalve de trauma’s.

Mensen van 40 jaar en ouder in 2021 zijn geboren in een wereld die uit gaat van een lange carrière bij dezelfde werkgever.

Maar tegenwoordig is het normaal om maximaal vijf jaren bij een werkgever te zijn met 10 tot 20 opeenvolgende banen per werkzaam leven.

Om leerlingen op die arbeidsmarkt voor te bereiden hoort meer aandacht op scholen voor sociale en digitale vaardigheden en onderwijs dat schoolvakken verbindt, in plaats van onderverdeeld in hokjes.

De Paradox

We vinden het normaal om onze kinderen te brengen naar scholen die eruit zien als de scholen waarmee we zelf groot zijn geworden.

Maar we zullen kinderen naar scholen moeten brengen die leerlingen anders onderwijzen dan in onze jeugd. Om ze voor te bereiden op de verandering van tijdperk: een steeds meer digitaal gestuurde wereld.

Dat voelt niet als normaal

En het ziet er ook anders uit:

Klassen waarin leerlingen niet meer stilzitten, zoals toen wij op school zaten. Ze overleggen met elkaar achter computerschermen over opdrachten die aansluiten bij de wereld. En je hoeft niet te vragen of je mag plassen. En de docent staat niet meer voor de klas te praten, maar loopt door de klas en begeleidt de leerlingteams.

Dus 

Vraag je niet af als ouder: 

-Waarom moet het schoolsysteem drastisch veranderen? Waarom kan het niet meer op school gaan zoals wij normaal vinden?

Maar vraag je af:

-Welk onderwijs is nodig op school om mijn kind het beste voor te bereiden op de toekomst?

Meer weten?

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights